Hívjon minket és kérjen időpontot: +36 70 408-7088

Érdekel az ajánlat

Várjuk Önt rendelőnkben, éljen a Parostart+ ajánlatunkkal és őrizze meg fogait akár egy életen át!

A fogágybetegség okai

Parodontológus specialisták, akikre bátran rábízhatja magát

Időtálló fogászati megoldások, egy szakorvosokból álló csapattól a Dentop Fogászatnál. 
Nálunk minden fogászati területnek szakorvosa van. A legtöbb esetben pedig fogszakorvosi konzíliumot tartunk és összehangoljuk a fogászati diszciplínákat. Garantáljuk, hogy nálunk valóban a legjobb fogpótlást kapja, ami funkciójában és esztétikájában is sok éven át tartós, biztos megoldást nyújt Önnek.

Kérjen időpontot konzultációra!

“Jó elhelyezkedés, nagyszerű, tiszta, jól felszerelt iroda és ami a legfontosabb, kiváló szolgáltatás. Igazán high-tech megoldás kínálat (fogkő eltávolítás) kedvező áron. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, és biztosan visszatérek még:=) Ajánlom!”

- Kosina Tamás

“Nagyon jó hely, mindenki kedves és segítőkész! A doktornő kedves és kellő tapasztalattal rendelkezik! Mind a hely mind az ott dolgozó személy kifogástalan! Szóval csak ajánlani tudom!”

- Szijártó Dávid

“Gyönyörű rendelő, kellemes légkör. Kedves,profi szakemberek. Csak ajánlani tudom.”

- Kelemen Katalin

“A Dentop egy elsőrangú fogorvos, aki első osztályú szolgáltatásokat nyújt megfizethető áron. A személyzet rendkívül kedves, meleg és nagyon türelmes. A kezelések mindig professzionálisak és fájdalommentesek :) abszolút megérte ellátogatni hozzájuk akár Londonból is!” 

- Kovács János

Fogágybetegség kezelése hatékonyan, a lehető legkevesebb kellemetlenséggel

Rendelőnkben innovatív eszközökkel és eljárásokkal dolgozunk, mint az EMS™ Irányított Biofilm Terápia - a fogkőeltávolítás új dimenziója, vagy az iTop személetű szájhigiénés tanácsadás, melyekkel megtanulható, hogyan tartsa karban fogazatát, milyen személyre szabott eszközöket használjon és ami még fontosabb, a "hogyan", és rendszeres orvosi fenntartó kezelések mellett az állapotromlás jó eséllyel megállítható.

Minden diagnosztikai eszköz rendelkezésre áll, így panoráma röntgent, vagy akár 3D CT felvételt is tudunk készíteni, amennyiben a betegség indokolttá teszi. Kényelem és professzionalizmus várja nálunk.

Címünk: 1114, Budapest, Bartók Béla út 57. 1. emelet 5. ajtó (13-as kapucsengő)

Időpontot kérek konzultációra

Vörös, duzzadt, érzékeny az ínye, esetleg vérzik is?

A fogágybetegség a lakosság 75%-át érinti, így nagy eséllyel Önt is. 

Jó hír, hogy ha megfelelő időben kezelteti, akkor még visszafordítható.

Esetleg már mozgathatóak a fogai?

ParoStart+ kedvezményes ajánlatunkkal segítünk Önnek a gyógyulásban.

Fogágybetegségnek, nevezzük a fogakat körülölelő szövetek gyulladását, melynek akár komoly következménye, a fog elvesztése is lehet.

Manapság a szuvasodás mellett a fogágybetegség, fogínygyulladás és következményes megbetegedései számítanak a fogelvesztés fő okainak. Népbetegségnek is nevezhetjük, ugyanis valamilyen formája a lakosság 75%-át érinti, a kisfokú ínygyulladástól kezdve a súlyos csontpusztulással járó fogágybetegségig.

A fogágybetegség egyértelmű jelei:

  • vörös, duzzadt, érzékeny íny
  • fogmosás után vérző íny
  • kellemetlen lehelet
  • érzékeny fogak (fognyak)
  • mozgatható fogak

Ha ezeket tapasztalja, érdemes minél előbb parodontológus szakorvoshoz fordulni és kezeltetni a betegséget. Legyen tisztában fogai állapotával és adott esetben az Ön számára szükséges terápiával!

Cím: 1114, Budapest, Bartók Béla út 57. 1. emelet 5. ajtó (13-as kapucsengő)

Telefonszám: +36 70 408-7088

© 2023 DENTOP. Minden jog fenntartva.

Mit tartalmaz a Parostart+ ajánlat?

Hogyan alakul ki a fogágybetegség?

A fogágybetegség egy baktériumok okozta megbetegedés. Lepedékképződés, majd fogkőképződés miatt a kezdeti ínygyulladás után az egyre mélyebbre jutó baktériumok a fogat körülölelő csont pusztulását okozzák. Kezdetben úgynevezett tasakok alakulnak ki a fog és az íny között, ezek a tasakok egyre mélyebbek lesznek ezáltal fogágy gyulladáshoz vezetnek. Minél mélyebbek a tasakok annál nehezebbé, egy bizonyos mélység után pedig lehetetlenné válik a fogak tisztítása.

Mi okozza a fogágybetegséget?

Stresszes életvitel / Hormonális megbetegedések / Hibásan elkészített tömések, fogpótlások / Allergiás reakció kialakulása készített fogpótlásra / Terhesség alatti vagy pubertáskori hormonváltozások / Vitamin (C, B3) és fehérjehiányos táplálkozás / Vérnyomáscsökkentők, szívbetegségre használt gyógyszerek / Epilepszia kezelésére használt gyógyszerek

Milyen terápiával kezelhető a fogágybetegség?

A kialakult gyulladt tasakok mélysége/mérete határozza meg a terápiát. Ha ez még nem haladja meg az 5 mm-t, akkor helyi érzéstelenítésben az ultrahangos fogkőlevétel mellet kézi műszerekkel gyökérsimítást, azaz ún. zárt kürettet végzünk. A zárt küretthez speciálisan kifejlesztett műszerekkel az íny alatti fogkő is eltávolítható.
Ha a tasakmélység már meghaladja az 5 mm-t műtéti feltárással kombinálva végezhető el a fogtisztítás. Ezt nyitott kürettnek nevezzük.

A fogágybetegség visszafordítható?

Fontos tudni, hogy a fogágybetegség egy nem visszafordítható folyamat. A vízszintes csontpusztulást az íny is követi és az ilyen irányban lepusztult csontot visszapótolni nem lehetséges, azonban a megfelelő terápiával és a páciens szoros együttműködésével fenntartható a gyulladásmentes állapot, megőrizhetjük fogaink épségét.

Milyen gyakran kell járni szájhigiénés kezelésre fogágybetegség esetén?

Fogágybetegeknek 3 havonta ajánljuk szájhigiénés kezeléseinket, hogy nyomon követhessük a fogágy állapotát, ezzel fenntartva a gyulladásmentes állapotot.

Mit lehet tenni a fogágybetegség elkerülése érdekében?

1) Alaposan tisztítsa a fogait és fogpótlásait is, amennyiben vannak! 2) Félévente vegyen részt fogászati szűrésen! 3) Rendszeresen távolíttassa el fogkövét. (javasolt félévente)! 4) Figyeljen a megfelelő táplálkozásra, egészségére! 5) A kezelés hatékonysága érdekében, lehetőleg kerülje a dohányzást! 6) Amennyiben a fogágybetegség tüneteit észleli magán, forduljon szakorvosunkhoz!

A Parostart+ csomag tartalmazza a panoráma röntgen/CT árát?

A képalkotó diagnosztika szükségességéről fogszakorvosunk szakmai szempontok alapján dönt. Ennek költsége minden esetben külön fizetendő.

Miért jó az ajándékba adott Curaprox fogkefe?

Fogmosáskor alapszabály, hogy csakis puha sörtéjű fogkefét szabad választani. A Curaprox egyszerre gyengéd és hatékony. Kíméletes az ínyhez és a fogakhoz, miközben alaposan tisztít. Az iTOP bevezető keretében kollégánk megtanítja a helyes fogmosási technikát.

Gyakran feltett kérdések

<>

Az ajánlatban lévő kezelések 2 alkalmas megjelenést igényelnek: Első körben szakorvosi konzultáció és diagnosztika történik, majd a második alkalommal végzi el a kezelőorvos az Irányított Biofilm Terápiát. A csomagár fizetése két egyenlő részletben történik.

A preventív beavatkozást követően lehetőséget teremtünk arra, hogy páciensünk személyesen konzultáljon dentálhigiénikus kolléganőnkkel, aki a későbbiek során személyre szabottan tud segíteni a napi fogápolási rutin elsajátításában. Ezt mi a ma ismert leghatékonyabb, iTop-protokoll szerint végezzük.

iTop-protokoll

A csomag tartalma

Parodontológus szakorvosi konzultáció

1.

20.000 Ft

Panoráma röntgen felvétel készítése és elemzése

2.

10.000 Ft

Irányított Biofilm Terápia

3.

45.000 Ft

Szájüregi rákszűrés

5.

INGYENES

Bevezető szájhigénés tanácsadás*

4.

INGYENES

*Motiválás a helyes fogápolás elsajátítására - személyre szabottan.

Vegye igénybe akciós 

ParoStart+ csomagunkat 

75. 000 Ft helyett 

most 65.000 Ft-ért.

10.000 Ft kedvezménnyel!

Szeretne jobban megismerni minket?Nézze meg további ajánlatainkat!